Céges nyelvoktatás, üzleti nyelvtanfolyamCompany School Üzleti Nyelviskola

A Q minősítő védjegy

Állásajánlatok
Hogyan tanuljak hatékonyan a munkahelyemen?
Fordítás, tolmácsolás
Budapest Sightseeing
Prenzentációs készségfejlesztő tréningek
Milyen nyelveket oktatunk?
Nyelvtani összefoglaló tréning

A Nyelviskolák Szakmai Egyesülete szakmai minősítő rendszere független szakembereken keresztül ellenőrzi és minősíti a nyelviskolákat az egész országban. Kizárólag az így minősített iskolák használják a Q emblémát, amely a magas színvonalú és hatékony nyelvoktatás védjegye. A NYESZE egyben információs központ is, amely segítséget kínál nyelvtanulóknak,  tanfolyamszervezőknek, iskolavezetőknek és tanároknak egyaránt.

Az elmúlt két évtizedben országszerte több száz nyelviskolában kezdték el az idegen nyelvek oktatását. Ha ma valaki, (például) német nyelvet szeretne tanulni, szó szerint tanfolyamok ezrei közül kellene kiválasztania a legmegfelelőbbet. Ez pedig a legtöbb potenciális tanuló képességeit meghaladó feladat.

Változó minőség, változó garanciák

Az iskolák száma mellett az utóbbi években a tanulók igényei is gyorsan növekedtek. Az elvárások folyamatosan változtak. Egyértelművé vált, hogy a fiatalabb és idősebb tanulók egyaránt a praktikus, azonnal alkalmazható tudást keresik. Professzionális körülményeket, de mindenekelőtt személyes, saját gyakorlati szempontjaiknak megfelelő oktatást várnak el.

Annak érdekében, hogy a piac átláthatóbbá váljon, továbbá helyi és regionális kezdeményezésekre válaszképpen - a tanulók igényeit figyelembe véve - a Nyelviskolák Szakmai Egyesülete egységes minőségi garanciákat állított fel.

Jelenleg Magyarországon 15 városban 46 olyan nyelviskola működik, amelyik viseli a nyelvoktatás kiváló színvonalát igazoló Q logóval ellátott, „AJÁNLOTT ÉS MINŐSÍTETT” nyelviskola védjegyet.

Ezt a védjegyet az 1992-ben alakult Nyelviskolák Szakmai Egyesülete adja egy 50 szempontot tartalmazó többszörösen díjnyertes minősítési rendszer alapján, így az „AJÁNLOTT Nyelviskola” cím, valódi garanciát jelent.


A NYESZE Q minősítése jelenleg az egyetlen olyan független szakmai minősítési rendszer, amely nem csak a nyelviskolák dokumentumai alapján ítél, hanem a nyelvoktatás színvonaláról közvetlenül, óralátogatások során is meggyőződik, szem előtt tartva azt, amit a nyelvtanuló tapasztal, amikor beiratkozik egy nyelviskolába. A minőségellenőrzést tehát a tanulók szemszögéből végzi.


A védjegy legfontosabb előnye, hogy a potenciális tanulók anélkül lehetnek biztosak a nyelviskola kvalitásaiban, hogy hosszas kutatómunkát kellene végezniük. Így lényegesen egyszerűbben és gyorsabban választhatnak nyelviskolát.

 

Széleskörű elismertség

A Nyelviskolák Szakmai Egyesülete által kidolgozott minősítési eljárás olyan 19 éve működő szakmai elemeket magában foglaló minőségbiztosítási rendszer, amely 1999-ben IIASA SHIBA díjat nyert, a Nemzeti Minőség Klub tagja lett, majd 2003-ban Európai Nyelvi Díjat nyert.

Ahol ez az embléma feltűnik, nincs szükség több kérdésre!